Kennelns Historia:

                Devil                                             Jag och min Dunderklump hoppar klubbtävling 1979                               Tassa  1974                         Jim-Roy´s Geisha min första Champion

Lite om mig själv

Är uppväxt med djur, mina föräldrar födde upp kaniner, som tyvärr blev mat varje höst. Sedan barnsben har jag levt och arbetat med hästar. Detta blev mitt yrke under i stort sett hela mitt liv, hundar är ju en självklar sak för oss hästmänniskor, så givetvis hade jag hund också. 

Jag började min uppfödning  som så många andra, med Schäfer. 

Födde upp schäfer från slutet av sjuttiotalet, men insåg väl ganska snart att det inte riktigt var min musik. Valde länge och väl och fastnade till slut för den japanska spetsen, tyckte att deras humör och pigghet stämde överens med mig. Har aldrig gillat stora trötta hundar.

Skaffade min första jappe 1980 Jimroy´s Isumi, en underbar liten tik som tyvärr fick ett gravt underbett. Jag hade turen att inte långt efter få köpa en till tik, Jimroy´s Geisha, som jag sedan hade mycket glädjestunder ihop med. Inte så långt efter träffade jag den absolut mysigaste kille jag träffat,

Aramis ,  han hade inte haft speciellt kul i sitt liv och efter många turer så fick han stanna hos mig.

Vi tränade och tävlade lydnad med den äran, han var den ärligaste hund jag någonsin träffat.

Tyvärr så var jag, pga. ändrade förhållanden tvungen att göra mig av med mina hundar och inte förrän 1996  ungefär bestämde jag mig för att fortsätta där jag slutade. Och efter tre års letande hittade jag min Japan som jag ville ha.

Där är jag idag och  jag har haft den stora turen att möta en uppfödarduo som stöttar mig och hjälper mig när jag behöver

Mina hundar idag härstammar från  Corey i Australien, som jag hade den enorma turen att få av min vän Katrina Sandell från kennel Kiraleea´, och ifrån mina stammtikar Rowleys Neon Flash & Rowleys Oriental Pearl To Isumis. Rowleys Neon Flash är dessutom ett barnbarnsbarn till min första avelstik Jim-Roy´s Geisha så det är givetvis extra roligt att få chansen att arbeta framåt med dessa linjer

Starka friska hundar som har gett mig och mina valpköpare många fina avkommor. Har idag tre och fyra generationer efter dem hemma, alla med goda resultat på utställning och andra dicipliner.

Mina hanhundar används med viss måtta i avel och jag sätter värde på kvaliteé framför kvantitet. Målet är vackra hundar i en sund kropp, och att föda upp hundar som kan ge mina valpköpare en hund att leva med utan problem.

Tack för titten hoppas ni kommer hit igen

Carina

 

 - Nya generationen Isumi´s : Elin som liten - Elin idag tillsammans med hennes älskade Koryna

Elin är min bästa kompis och vän, hon delar mitt intresse för hundar och djur. Hon är en naturbegåvning och har känslan för djur

Hon är dotter till min bästa kompis som jag har känt sedan tonåren.

 Männen i mitt liv

Min Farfar

Denna mannen är mitt stora ideal, han var en stor man som gav mig och hela vår familj en uppväxt som många skulle vara avundsjuka över.                                                               Hans hjärta var stort och han var en intelligent man med många järn i elden Det var farfar som väckte mitt stora intresse för djur.

Han födde upp hästar och det fanns alltid höns grisar kor katter mm hemma hos honom. Han var en storstint man som alltid fick oss barn att känna oss speciella.

Min son

En liten son som nu börjar bli rätt vuxen. Han är inte så liten nu då......Bli inte skraj han är ganska snäll men gillar att ha många smycken på sig.Han är killen hela dagen som är som alla andra men ändå speciell, mitt intresse för djur har nog smittat av sig på honom men han gillar katter och Australian Cattle Dogs.Intresset för Japparna sträcker sig till att gulla med dem när han är hemma och hälsar på. Stoffe är en galen datanörd som arbetar med sin hobby, datorer. Det har varit hans liv sedan har var väldigt liten. Det han inte vet om datorer är nog inte mycket. Skönt med en egen datasupport är det iallafall.